Helpdesk

Back

Koppeling met ParnasSys

Om het beheer van leerlingen en klassen in Holmwoods nog eenvoudiger te maken ondersteunen wij een koppeling met ParnasSys.

Wat zijn de voordelen?

- De leerlingenaccounts in Holmwood’s wordt automatisch gesynchroniseerd vanuit ParnasSys

- De resultaten van de toetsen die de leerlingen in Holmwood’s maken kunnen automatisch naar ParnaSys worden verzonden.

- Gebruikt u het digitaal rapport in ParnasSys dan kunt u de toetsresultaten met enkele muiskliks gebruiken.

Holmwood’s ontvangt alleen de relevante leerlinggegevens, zoals de naam, klas en ParnasSysID.

Hoe kunt u de koppeling regelen?

Om de Koppeling met ParnasSys aan te vragen mailt u naar Support@holmwoods.eu

  1. Wij activeren de koppeling in ParnasSys
  2. U accepteert binnen ParnasSys de koppeling via School > Beheer > Koppelingen. Selecteer daar Holmwood’s. U ziet dan een scherm met informatie over de koppeling. Klik links onderin op Afnemen.
    Als u dit hebt gedaan, klik op <nieuwe autorisatiesleutel instellen>.
    Kopieer de autorisatiesleutel. (links onder in het scherm). Stuur deze naar Holmwood’s (via de mail naar support@holmwoods.eu).
  3. Met de autorisatiesleutel kunnen wij de koppeling bijna in orde maken, alleen we moeten het nog ééns worden over de 'usernames'. Hoe moeten die eruit zien?

Leerlingaccounts en usernames

Bij koppeling met ParnasSys wordt het gehele leerlingbestand eenmalig geïmporteerd vanuit ParnasSys. Alle leerlingen krijgen in Holmwood’s eenmalig een nieuwe gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord. Bij wijzigingen van leerling en/of klassen in ParnasSys wordt het leerlingbestand in Holmwood’s automatisch bijgewerkt.

  1. Eventuele bestaande leerlingaccounts en resultaten komen te vervallen. Wilt u de resultaten van de bestaande accounts behouden, dan kunt u deze exporteren naar een Excelbestand.

De gebruikersnamen kunnen bestaan uit verschillende combinaties van de naam van de leerling en de domeinnaam van de school. Zo kan bijvoorbeeld voornaam.tussenvoegselachternaam@schoolnaam.nl gebruikt worden, maar ook combinaties van bijv. voorletter en achternaam zijn mogelijk.